Производи


Паркет

Бординг Дооел изработува масивен паркет од бука, даб и мали количини на орев. Паркетот може да биде парен и непарен (бел) во најразлични димензии и класи.


Дебелина: 21mm

Должина:  200/250/300/350/400/500/600mm

Ширина:    32/42/50/60/70mm

 

Бука, А класа, парен

Бука, А класа, непарен (бел)

Бука, Б класа, парен

Бука, Б класа, непарен (бел)

Елементи и граѓа

Производство на букови елементи и граѓа по различни димензии.

Димензии:

Дебелина: 25/32/38/50/60
Ширина:  

Дебелината е од 20 – 80мм.

Граѓа

Произведуваме букова граѓа парена или непарена, сува или свежа.

Ние произведуваме околу 6000 м3 граѓа годишно од кој 90% од производството се за странските пазари.

Дебелина: 25, 32, 38, 50, 60мм.

Должина: 80мм и повеќе

Ширина: 500 – 4000мм.Брикет

Произведуваме дрвен брикет од чисти букови струготини, коишто се еколошки чисти во цврсто гориво.

Брикетот се прозиведува под висок притисок, и температура за да не се користи лепливо средство.


Ова се резулататите од тестовите на брикетот:


Влага на оперативното гориво (Wd) – 4-6%

Пепел од апсолутната сува маса (Аs) -0.2%

Количина на сулфур (S) – 0.01%

Топлинска вредност на апсолутната сува маса (Q) - 4980 ккаl/кg

Ниска вредност на оперативното гориво (Q) - 4690 ккаl/kg

Специфичната тежина е од 1050 – 1100 Кг/м3, што значи 50% потешко одколку самото дрво со со неговата влажност.


Формата на брикетот е шестоаголна d=78 мм.